13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΑνώτατος αξιωματικός του ΠΣ καταγγέλλεται για βασανισμό, ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού!

Ανώτατος αξιωματικός του ΠΣ καταγγέλλεται για βασανισμό, ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού!

Νέο σοκ προκαλεί η καταγγελία γυναίκας σε βάρος ανώτατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής, με τον δικηγόρο του θύματος να μιλάει για απόπειρα συγκάλυψης!

Η σύντροφος του υψηλόβαθμου στελέχους της Πυροσβεστικής, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βασανισμού, ενδοοικογενειακής βίας αλλά και απόπειρας βιασμού. Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του αξιωματικού, ο ίδιος τελικά δεν συνελήφθη.

«Ενόψει της διάχυτης τελευταίας, υποκριτικής ή μη, κατά περίπτωση, ευαισθησίας των Αρχών, Κυβερνητικών ή ακόμη και Δικαστικών, για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνονται πλέον οι αρμόδιες Αρχές, και δημόσια, ως έσχατο μέσο προστασίας, ότι η γυναίκα – θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ακόμη και κακουργηματικής, συνεχόμενου βασανισμού και απόπειρας βιασμού από ανώτατο Αξιωματικό της Πυροσβεστικής, θυματοποιείται περαιτέρω από την απραξία, καθυστέρηση και απόπειρα συγκάλυψης της Αλήθειας» αναφέρει ο δικηγόρος και σημειώνει:

«Από την 1η/12/2024 που υπέβαλε την μήνυσή της στο αρμόδιο Τμήμα, ο δράστης δεν συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Από την 1η/12/2024 που ενημερώθηκαν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος, ο εν λόγω δράστης δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν έχει παραπεμφθεί για απόταξη. Από την 1η/12/2024 που ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, η υπόθεση δεν έχει παραπεμφθεί για εκδίκαση, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ούτε έλαβαν χώρα περαιτέρω προανακριτικές πράξεις για την διαλεύκανση της Αλήθειας, σε όλη της τη διάσταση» τονίζει ο κ. Απατσίδης και προσθέτει ότι «ελάχιστες ενέργειες για την διαχείριση απλώς των συνεπειών από την δημοσιοποίηση, έλαβαν χώρα μετά την διαρροή της καταγγελίας της».

Η γυναίκα έδωσε νέα κατάθεση όπως επισημαίνει ο δικηγόρος καταγγέλοντας «νεότερα συγκλονιστικά στοιχεία, εκ των οποίων πιστοποιείται κατ’ εξακολούθηση σωματική και ψυχολογική κακοποίησή της, κακουργηματικού χαρακτήρα, από το έτος 2019, συμπεριλαμβανομένης και απόπειρας βιασμού της. Γιατί αποφάσισε να σπάσει την Σιωπή… που ενίοτε επιβάλλει η αδιαφορία και η συγκάλυψη».

Ο δικηγόρος σημειώνει ότι πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες από τις αρχές, καθώς ο φερόμενος δράστης συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και υπηρετεί στην Πυροσβεστική: «Καλούνται οι αρμόδιες Αρχές να δράσουν αστραπιαία και άνευ επιλεκτικότητας για την πιστοποίηση όλων των εγκλημάτων, η τέλεση των οποίων σε μεγάλο χρονικό διάστημα, καταδεικνύει άτομο επικίνδυνο για τέλεση νέων εγκλημάτων, που δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερο, και να υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς τις νόμιμες, άμεσες, συνέπειες».

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει όλως τυχαίως σήμερα Έξαρση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας και δη σε βάρος Γυναικών αλλά και Ανηλίκων Παιδιών, αλλά αυτή είναι η Καθημερινότητα της ζωής των ανώνυμων θυμάτων, τα οποία έχουν αφεθεί στην Μοίρα τους, στην μοίρα κάποιων Τμημάτων Ενδοοικογενειακής Βίας όπου υπηρετούν ενίοτε αναίσθητοι αστυνομικοί ή μη εκπαιδευμένοι καταλλήλως, στη μοίρα κάποιων Αστυνομικών Τμημάτων, όπου ενώπιον των αστυνομικών δολοφονούνται γυναίκες, όπως η Κυριακή, στη μοίρα του «Σπιτιού του Παιδιού», όπου παρά την ευαισθησία των λειτουργών του παραμένει υποστελεχωμένο με ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα τα παιδιά να εξετάζονται 2 3 και 4 μήνες μετά, στη μοίρα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας που καθυστέρησε να εξετάσει βιασμένο ανήλικο παιδί επί 20 ημέρες περίπου… Στη Μοίρα της τύχης ότι είναι άνθρωποι που κάποιες Αρχές επέλεξαν να τους αντιμετωπίζουν ως ενοχλητικούς υπανθρώπους, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το Δίκαιο. Κατόπιν των ανωτέρω, οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν άμεσα τα Πρωτόκολλα για τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, πριν αναγκαστούν τα Θύματα να καταγγείλουν την Χώρα μας, στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα» καταλήγει ο κ. Απατσίδης.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbreak.gr