13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΑΓΕΣ Γ. Κωστίδης: Δωρεάν εμφιαλωμένο νερό σε στρατιωτικούς και οπλίτες της Μαγνησίας

ΑΓΕΣ Γ. Κωστίδης: Δωρεάν εμφιαλωμένο νερό σε στρατιωτικούς και οπλίτες της Μαγνησίας

Του Ηλία Προύφα

Δωρεάν εμφιαλωμένο νερό ξεκίνησε να διανέμεται σε στρατιωτικούς και οπλίτες της Μαγνησίας, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, μετά τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας (ξεπέρασαν τα 100) σε πολίτες περιοχών του Δήμου Ρήγα Φερραίου.

Στη Μαγνησία ως γνωστόν και συγκερκιμένα στο Βελεστίνο που υπάγεται στο Δήμο Ρήγα Φερραίου, έχει την έδρα του το 304 Εργοστάσιο Βάσης, στο οποίο υπηρετεί μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και οπλιτών ενώ εργάζονται και αρκετοί πολιτικοί υπάλληλοι του του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ.

Στην ίδια περιοχή υπάρχουν επίσης στρατιωτικά οικήματα και άλλες εγκαταστάσεις του Στρατού, ενώ στο γειτονικό δήμο του Βόλου, έχει την έδρα της η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Η έξαρση των κρουσμάτων σε χωριά του Δήμου Ρήγα Φερραίου, αποδίδεται σύμφωνα με τους ειδικούς σε σαλμονέλα στο νερό βρύσης, αφού διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση στο νερό της περιοχής, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να το κρίνει ακατάλληλο προς πόση και γενικότερα ανθρώπινη χρήση.

Όσον αφορά το Στρατό Ξηράς, όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, από την πρώτη στιγμή το Γενικό Επιτελείο Στρατού και συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, είχε επικοινωνία με τους Διοικητές του 304 ΠΕΒ και της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση, ζητώντας τη λήψη μέτρων όπως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, η συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας των Δήμου και του ΕΟΔΥ καθώς και η χορήγηση δωρεάν εμφιαλωμένου νερού σε όσους διαμένουν και σιτίζονται εντός στρατοπέδων (οπλίτες και εν υπηρεσία στελέχη).

Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα στελεχών ή οπλιτών της Μαγνησίας.