13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈβρος: Η ενημέρωση που ζήτησε ο ΑΓΕΕΘΑ από τους Στρατηγούς Τσιόπλο και...

Έβρος: Η ενημέρωση που ζήτησε ο ΑΓΕΕΘΑ από τους Στρατηγούς Τσιόπλο και Κωνσταντάκο για στελέχη, οικογένειες και οπλίτες

Του Ηλία Προύφα

Ολοκληρώθηκε χθες Μεγάλη Τετάρτη η περιοδεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην περιοχή ευθύνης του Δ’ΣΣ.

Συνοδευόμενος από το Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και το Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, επισκέφθηκε σχηματισμούς στον Έβρο και κυρίως επιτηρητικά φυλάκια, συνομιλώντας με στελέχη και οπλίτες, δίνοντας εντολές – κατευθύνσεις και ανταλλάσσοντας ευχές για Καλό Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, κατά τη συνάντησή του με τους Διοικητές 1ης Στρατιάς και Δ’ΣΣ, ζήτησε να ενημερωθεί για τρία έργα που αφορούν τα στελέχη, τις οικογένειες και τους οπλίτες.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε για την πορεία της εξέλιξης του έργου κατασκευής 12 νέων Στρατιωτικών Οικημάτων (ΣΟΑ), στο Διδυμότειχο, την ολοκλήρωση των νέων ξενώνων στην Αλεξανδρούπολη και την αναβάθμιση των επιτηριτηκών φυλακίων στον ποταμό Έβρο.

Τα τρία έργα που ξεκίνησαν με έγκρισή του, μετά από πρόταση του ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, έχουν ως εξής:

Για την κατασκευή των 12 νέων ΣΟΑ στη 16η Μεραρχία Πεζικού Διδυμότειχου, η Διεύθυνση Μηχανικού του Δ’ΣΣ, έχει προκηρύξει το διαγωνισμό κατασκευής τριώροφου κτηρίου με υπόγειο.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 2.008.064,51 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) και χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ.

Το έργο κατασκευής τριών νέων ξενώνων στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δοθούν προς χρήση.

Να σημειώσουμε ότι, στην Αλεξανδρούπολη αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 4 ξενώνες, εκ των οποίων ο ένας είναι διαμέρισμα στα ΣΟΑ, Στοϊκίδη και θα δοθεί ως οικία σε οικογένεια και οι άλλοι 2 έχουν τουαλέτα εκτός του ξενώνα.

Πλέον με τη μεταφορά του Βρεφονηπιακού Σταθμού, οι εργασίες συνεχίζονται και η 12η Μεραρχία, σύντομα θα αποκτήσει νέους σύγχρονους ξενώνες.

Όσον αφορά τα επιτηρητικά φυλάκια και την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση στελεχών και οπλιτών, έχει ξεκινήσει ένα έργο αναβάθμισης σταδιακά όλων των φυλακίων. Ήδη μετά το Εθνικό Φυλάκιο 1, δόθηκε προς χρήση το νέο υπερσύγχρονο Εθνικό Φυλάκιο 5, το οποίο τα ίδια τα στελέχη και οι οπλίτες το βαθμολόγησαν ως 5 Αστέρων!

Και έπεται συνέχεια…