13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤουρισμός και Ένοπλες Δυνάμεις. Τι ετοιμάζει ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Τουρισμός και Ένοπλες Δυνάμεις. Τι ετοιμάζει ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Του Ηλία Προύφα

To Clims(Comite de Liaison International des Organismes Militaires Sociaux) είναι ένας διεθνής οργανισμός στρατιωτικής συνεργασίας, στον οποίο συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας.

Σκοπός του Οργανισμού είναι η συνεργασία των χωρών-μελών για τον παραθερισμό του προσωπικού των Ε.Δ. με τις οικογενειές τους, στα θέρετρα ή και ξενοδοχεία που διαθέτουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πέρα από αυτό, παρέχεται η δυνατότητα παραθερισμού των τέκνων των δικαιούχων, σε κατασκηνώσεις των χωρών μελών του Οργανισμού ICC (International Clims Camp), για 15 μέρες κατά τη θερινή περίοδο, σε μια από τις χώρες του Οργανισμού, που ορίζεται κάθε έτος από αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ακολουθώντας και στηρίζοντας τις εντολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για ενίσχυση του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του Έβρου, ετοιμάζει μια ξεχωριστή πρόταση, που σχετίζεται με τον τουρισμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μέσα από το Clims, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα προτείνει να ενισχυθεί με στρατιωτικούς από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες, ο τουρισμός στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, για εθνικούς λόγους.

Στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους θα μπορούν από την επόμενη τουριστική σεζόν, να γνωρίσουν τα νησιά της Ελλάδος και τις ομορφιές του Βόρειου και Νότιου Έβρου, καθώς και περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η πρόταση για ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος ”τουρισμός και Ένοπλες Δυνάμεις”, αποτελεί μια Ελληνική πρωτοτυπία σε επίπεδο συμμαχίας και όχι μόνο που φέρει την υπογραφή του Νίκου Παναγιωτόπουλου και αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στη χώρα μας.