13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑποκλειστικό: ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος προς ΓΕΕΘΑ και Γενικά Επιτελεία: ''Τώρα τρέχουμε...''

Αποκλειστικό: ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος προς ΓΕΕΘΑ και Γενικά Επιτελεία: ”Τώρα τρέχουμε…”

Του Ηλία Προύφα

Αδιαμφησβήτητα στην χώρα συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα για την αναβάθμιση και εξυγίανση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Μετά από μία μακρά περίοδο αρκετών ετών στασιμότητας, οι τρεις κλάδοι των ΕΔ, θωρακίζονται περισσότερο τόσο σε σύγχρονα οπλικά συστήματα καθώς σε απαραίτητο προσωπικό.

Φρεγάτες, αεροσκάφη Rafale, αντιαρματικά όπλα για το Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέου τύπου για το ΠΝ και νέοι τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι για την πολεμική αεροπορία, θα εμπλουτίσουν το οπλοστάσιο και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια κρίσιμη από πλευράς γεωστρατηγικών εξελίξεων περίοδο, για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

Μαζί με τον οπλισμό, νέο ανθρώπινο δυναμικό, που είναι τόσο απαραίτητο για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προστεθεί και στους τρεις κλάδους (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) ενισχύοντας τις μάχιμες μονάδες σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Το άκρως απαραίτητο για τη χώρα εξοπλιστικό πρόγραμμα, φέρει αποκλειστικά και μόνο την υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ως ο εμπνευστής της ιδέας και έχοντας τη στήριξη πρωτίστως του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργικού συμβουλίου αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, δίνει στον Ελληνικό λαό στον τομέα της άμυνας, την ασφάλεια και τη σταθερότητα που χρειάζεται.

Η εξέλιξη του προγράμματος

Ποια είναι όμως σήμερα η πορεία του εξοπλιστικού προγράμματος; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kranosgr, ένα περίπου μήνα μετά την εξαγγελία του από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και έπειτα από τις συνεδριάσεις της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής, το εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι έτοιμο για υλοποίηση.

Στο κτίριο της Μεσογείων επικρατεί οργασμός εργασιών και συσκέψεων, έτσι ώστε σύντομα το πρόγραμμα να λάβει ”σάρκα και οστά”.

Ήδη όπως το kranosgr είναι σε θέση να γνωρίζει, μέχρι σήμερα έχουν γίνει υπό την Προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, εννέα συσκέψεις με τα Γενικά Επιτελεία.

Στις κλειστές συσκέψεις, οι οποίες έγιναν τρεις ανά κλάδο συμμετείχε και ο Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχος Θ. Λάγιος καθώς και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, Θανάσης Βάλαρης, ο οποίος ως άριστος γνώστης της Εθνικής Άμυνας ως αξιωματικός της ΠΑ, θα έχει αναβαθμισμένο συντονιστικό ρόλο στην παρακολούθηση και εξέλιξη του προγράμματος.

Μητσοτάκης – Παναγιωτόπουλος – Βάλαρης

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση του Υπουργού από το Διευθυντή του, ενώ ανά δεκαπενθήμερο προγραμματίζονται ενημερωτικές συσκέψεις υπό την Προεδρία του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος βρίσκεται σε προσωπική ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

”Τώρα τρέχουμε…”

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα και οι προσλήψεις προσωπικού βρίσκονται στην τελική τους φάση. Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται, κάτι που τόνισε με νόημα και στους τέσσερις Αρχηγούς ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

”Τώρα σηκώνουμε τα μανίκια και τρέχουμε το πρόγραμμα για τη θωράκιση της χώρας προς όφελος του Ελληνικού λαού” ήταν τα λόγια του Υπουργού, κάτι που σημαίνει πως πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα, ξεκινώντας από τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού στην αρχή του νέου έτους.

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, ο ΥΕΘΑ με τους συνεργάτες του συγκρότησαν ένα πρόγραμμα που θωρακίζει τη χώρα, χωρίς ούτε ένα ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού να πάει χαμένο.

Αυτή είναι και η επιτυχία αυτού του εξοπλιστικού προγράμματος που από χρόνια είχε ανάγκη η χώρα.